home | blog | projecten | workshops | agenda | over ons | info@genetic-choir.org  
 
     ENGLISH > 

  nieuws
 

Stil nu - natuur, improvisatie & solo workshop op het eiland Texel
In de vergezichten op het eiland en omringd door de natuur wordt de beleving van het lichaam en de stem heel anders dan wanneer we in de stad zijn. De tijd lijkt ook anders te worden ondergaan. En het is er stil, op wel duizend manieren. De wind en de vogels zijn aanwezig met hun geluiden, en op sommige momenten is het opeens écht helemaal stil. Uit stilte ontstaat mogelijkheid en ruimte. En dan de stem.

Op 3 en 4 oktober 2020 vindt er een stem improvisatie workshop plaats op Texel, georganiseerd door Atelier De Waal (Anet van de Elzen).

De workshop wordt voor het grootste deel gegeven door Thomas Johannsen vanuit zijn stem improvisatie praktijk met het Genetic Choir. Anet van de Elzen vult dit aan vanuit haar beroepspraktijk als performance kunstenaar.

We bieden een ervaringsgericht weekend aan dat over ‘solo improvisatie’ gaat: Om met en voor anderen te improviseren is het waardevol de specifieke staat van ‘solo gaan’ goed te hebben verkend. De workshop is zowel voor mensen die niet bekend zijn met improvisatie als voor gevorderde zangers en improvisatoren. Het solo element en het luisteren naar de omgeving en de ander, zijn facetten die steeds aan de orde zullen komen. De onmetelijkheid van de natuur, de stilte en de wind zijn daarbij onze bondgenoten.

Bij de workshop worden alle RIVM maatregelen in acht genomen. Dat is mogelijk omdat we veel buiten werken en de theaterzaal voor binnen groot genoeg is om 1,5 meter afstand te houden.

We werken op zaterdag van 9 uur tot 5 uur. Op zondag werken we van 7:30 tot 16:00, om de zonsopgang op het eiland mee te maken.

Ongeveer de helft van de workshop zal buiten plaatsvinden, het centrum van de werkzaamheden is het dorpshuis aan de Langwaal in De Waal, daar kunnen we werken in de grote theaterzaal. Als we de natuur ingaan zullen we ons verplaatsen, dit kan per fiets, auto of Texelhopper. Ook zullen we stukken lopen. Een en ander kunnen we in overleg afspreken als de workshop nadert.

Kosten van de workshop zijn € 175,—, inclusief koffie en thee, lunch op zaterdag en brunch op zondag.

Het is mogelijk via Atelier De Waal ook een overnachtingsplek inclusief ontbijt te boeken.

Een privé-kamer, inclusief ontbijt voor 40 euro per nacht (3 beschikbaar), vrijdag en zaterdag
Een caravannetje, inclusief ontbijt voor € 30,— per nacht (1 beschikbaar), vrijdag en zaterdag
Ook kunnen we helpen bij het vinden van andere accomodatie op het eiland.

Meer informatie hierover vind je op de website van Atelier de Waal.

Voor alle vragen, of om je alvast aan te melden, mail naar Anet van de Elzen via: atelierdewaal@gmail.com

foto credits: Milda Lomaniené, De Hors, Texel 2015