home | blog | projecten | workshops | agenda | over ons | info@genetic-choir.org  
 
     ENGLISH > 

  nieuws
 

Workshops op Texel: Natuur, Stem, Ruimte
In de vergezichten op het eiland en omringd door de natuur wordt de beleving van het lichaam en de stem heel anders dan wanneer we in de stad zijn. De tijd lijkt ook anders te worden ondergaan. En het is er stil, op wel duizend manieren. De wind en de vogels zijn aanwezig met hun geluiden, en op sommige momenten is het opeens écht helemaal stil. Uit stilte ontstaat mogelijkheid en ruimte. En dan de stem.

Elk najaar organiseerd Atelier De Waal een site-specific Genetic Choir workshops in de natuur op het eiland Texel.

De workshops worden gegeven door Thomas Johannsen (Genetic Choir) vanuit zijn beroepspraktijk als stem-improvisator en door Anet van de Elzen vanuit haar werk als performance-kunstenaar.

Elk jaar is er een specifieke focus (Stil Nu, 2020 / Hoort en Ziet 2021)


Dit jaar is het thema: SYNERGIE

Meer informatie hierover vind je op de website van Atelier de Waal.

Voor alle vragen, of om je alvast aan te melden, mail naar Anet van de Elzen via:atelierdewaal@gmail.com

Op 1 en 2 oktober 2022 vindt de derde workshop Improvisatie plaats op Texel.

De workshop speelt zich voor een groot deel buiten af, in de nabijheid van de zee of op een andere plek waar de natuur voelbaar en zichtbaar aanwezig is.

Met de bouwstenen van het zijn in de natuur bieden we een ervaringsgericht weekend aan dat over 'improvisatie' gaat. Hoe kan door een overeenkomstige focus synergie ontstaan in een groep - terwijl je puur gebruik maakt van je eigen kracht - en hoe gaan we dat verkennen?


Deze derde workshop is voor mensen die bekend zijn met stem-improvisatie. Bijvoorbeeld als je al een Genetic Choir workshop of cursus gedaan hebt. En anders even in overleg.

Thomas Johannsen onderzoekt met het Genetic Choir sinds 12 jaar hoe betekenisvolle muziek ontstaat vanuit een volledig open benadering van de menselijke stem en van wat muziek (voor jou) is. Zijn manier van werken is internationaal gevraagd en zowel uitdagend als toegankelijk voor elk niveau dat je als deelnemer meebrengt. www.genetic-choir.org


Anet van de Elzen maakt beelden, onder meer door middel van het maken van performances. Bij het maken van een performance gebruikt zij vaak haar stem, haar lichaam is altijd de drager van een (archetypisch) beeld. Improvisatie is een fundamenteel aspect in haar werk. Zij treedt internationaal op en heeft veel performanceworkshops gegeven in binnen- en buitenland.

We werken op zaterdag van 9 uur tot 5 uur en op zondag van 7:30 tot 15:30 uur, om de zonsopgang op het eiland mee te maken. Het centrum van de workshop is het dorpshuis aan de Langwaal in De Waal, daar kunnen we, wanneer we binnen werken, in de theaterzaal.

Kosten van de workshop € 195,-- inclusief koffie en thee, goed verzorgde lunch op zaterdag en brunch op zondag. (catering wordt verzorgd door Wessel van Pastorie De Waal)

Het is ook mogelijk via Atelier De Waal een overnachtingsplek inclusief ontbijt te boeken.
Een privé-kamer, inclusief ontbijt voor 45 euro per nacht (3 beschikbaar), vrijdag en zaterdag.Een caravan inclusief ontbijt voor € 35,— per nacht (1 beschikbaar), vrijdag en zaterdag. We kunnen helpen bij het vinden van andere accommodatie op het eiland.

Bij de workshop worden alle RIVM maatregelen in acht genomen. Dat is mogelijk omdat we veel buiten werken en de theaterzaal groot genoeg is om 1,5 meter afstand te houden.

Voor meer informatie en aanmelding:atelierdewaal@gmail.com

Foto: Anet van de Elzen - tijdens HOORT EN ZIET 2021
foto credits: Milda Lomaniené, De Hors, Texel 2015