home | blog | projecten | workshops | agenda | over ons | info@genetic-choir.org  
 
     ENGLISH > 

  nieuws
Genetic Choir
 
improvisatie en zwerm intelligentie

Welkom op onze website. Kijk gerust verder...
 


(NON)CORPUS TRILOGIE: Overal in de wereld is het de stem die verbindt. We spreken, zingen, luisteren en brengen elkaar in beweging met de trillingen van onze stem. Wat raakt ons in de stem? Wat raakt de stem aan?

Op 22 en 28 december 2019 ging (Non)Corpus: God in premiere in de historische Dominicuskerk in Amsterdam, na een half jaar onderzoek en samenwerking van het Genetic Choir met Pakhuis de Zwijger, de Fatih Moskee en de Dominicuskerk zelf. Dit eerste deel van de geplande (Non)Corpus concert trilogie gaat over luisteren en zingen in de context van religie en secularisatie: Wanneer raakt de stem iets aan waar we geen woorden voor hebben? Hoe wordt dit bijvoorbeeld ervaren door een gelovige moslim, een gelovige christen of juist door een niet-gelovige muziekliefhebber?

Bekijk verder beneden de film expressie van het concert. Ook kan je op ons blog de optredens/interviews terughoren die we in de kerstperiode op NOS Radio 1 en NPO Radio 4 mochten geven. In het Duitse magazine van improvisatie muziek (IMPROFIL) verscheen een Engelstalig achtergrond artikel van Thomas Johannsen, artistiek leider van het project. Lees het artikel hier.  
 
'Wow... Over muziek moet je misschien helemaal niet praten, ik voel de trilling in mijn hart!'
journalist Naeeda Aurangzeb - after listening to a live performed fragment of (Non)Corpus: God, in the mobile studio of NOS Radio 1


'Ik kende jullie techniek, muziek, stemmen helemaal niet. Het was een fantastische, wonderbaarlijke ervaring. Ik was echt geraakt. Het eerste deel heeft me tot huilen gebracht, ik moest mijn best doen om stil te blijven.'
audience feedback via questionnaire after the premiere of (Non)Corpus: God


Stem & Luister
dementie, luisteren en stem
"'Je zag dat er iets gebeurde voorbij het echt grijpbare, puur door de sfeer en de zang. De bewoner die ik anders altijd ineengedoken zie zitten richtte zich als het ware van binnenuit op, was opeens wakker en aanwezig."

Stem & Luister is een langdurig participatief project, gericht op betekenisvol contact maken via stem en luisteren, met de artistieke insteek van Genetic Choir improviseren.

We hebben er een boek over gemaakt! Gratis te downloaden hier.

We werken met bewoners én verzorgenden in contexten waar taal niet meer goed werkt. Ben je geïnteresseerd om met stem en klank contact te maken met mensen in de langdurige zorg? Kom naar een gratis kennismakingsworkshop.

MEER INFO
LOOP-COPY-MUTATE: BALL GAMES
Genetic Choir en Robert van Heumen op NOVEMBER MUSIC 2019

In het project Loop-Copy-Mutate duelleert het Genetic Choir met alledaagse stadsklanken en betrekt het publiek in het selecteren en muteren van de geluiden. In 2017 transformeerde het zangers ensemble al, in samenwerking met Stelios Manousakis en Robert van Heumen, de geluiden van het Centraal Station van Amsterdam tot geheel onverwachte instant composities.

Voor November Music 2019 ontwikkelde het Genetic Choir een nieuwe invalshoek voor Loop-Copy-Mutate, namelijk sportgeluiden. In basketbalstad ’s-Hertogenbosch gingen we in zee met lokale basketballers en schiepen nieuwe muziek van de geluiden en structuren van het basketbalspel. Basketbal blijkt een sport met intense geluiden en fascinerende dynamiek. Een ideaal uitgangspunt voor Loop-Copy-Mutate: Ball Games - 8 en 9 november 2019 in Babel, Den Bosch.

lees meer
'Using principles of self-organisation and swarm intelligence, the Genetic Choir is a musical organism.'


'Wat ik het mooiste vond vanavond, dat was het Genetisch Koor. Sommige geluiden... Ik moest er soms verschrikkelijk om lachen, maar het deed je ook wel wat. Ik kreeg ontzettende zin om te vliegen!'
Midas Dekkers, biologist/writer, on hearing Genetic Choir's Insect Concert

An expandable networked universe for the art of improvisation

An Expandable Networked Universe for the Art of Improvisation
Genetic Choir is this year raising funds to create an interdisciplinary online hub for the exchange about all aspects of improvisation.

As founding partner of WhatIIIF?  and together with an alliance of 100+ artists and organisation from across Europe, we want to find out how to build a body of knowledge that is about and answers to the principles of the craft of improvisation from an interdisciplinary perspective.

Read here more about it and find here the list of artists and organisations from 21+ countries who have already gathered behind this proposal.

If you are working with improvisation and would like to be part of this initiative, let us know!

lees meer
'Based on the principles of copying, mutation and intuitive choice, the idea is to become, as singers, agents of musical information that you receive and pass on'
THOMAS JOHANNSEN - GENETIC CHOIR